• Editor

Memorial garden centrepiece for sculptor

Winchester born and raised architectural stonemason and sculptor, Oliver Annaly, has designed and carved a stone red rose fountain, and it’s now the centre piece of the newly opened Hampshire police constabulary memorial garden in the grounds of their Headquarters on the Solent, at Victoria House, Netley, Hampshire.


The garden was designed by Chris Hull, formerly of Sparsholt College, who won a competition held by the police and the garden was built by contractors Scandor. The rose is hand carved from Black Mountain red sandstone, which was sourced from Black Mountain Quarries Ltd near Monmouth.

Oliver says: “It was important for the project that it was completed within 6 months and that the stone that I used was sourced and hand carved in this country. I know that it is better to use granite or marble for a fountain, as it is durable. But I chose the red sandstone as it is the hardest, densest, most durable sandstone I have ever carved.


“It has a very low absorption percentage, as found in the natural stone directory. Using my knowledge of over 20 years as a trained stone carver, I treated it so as there is no absorption of water. It is also designed to enhance the petal forms via water channels. It is also unlikely to get frost damage.”

Oliver is available for commissions. Contact him at oliverannaly66@hotmail.com



(L to R): Mr Matt Davison, contractor with scandor, Mr Chris Hull, garden designer, Ms Sarah Clapham, Hampshire police constabulary, Mr Oliver Annaly, designer and sculptor of the Hampshire Red Rose

Recent Posts

See All

Decorating business primed for council grant

An Andover man has been awarded a £750 Business Incentive Grant from Test Valley Borough Council after starting up as a decorator this year. Tony Macdonald previously worked as a mechanic before bravi

Wheelchair swing installed on Picket Twenty development

A special wheelchair swing has been installed at Picket Twenty, inspired by a local child. The accessible equipment will enable disabled people on the development to enjoy the play area alongside othe