• Editor

Outdoor centre is carbon neutral

A new visitor centre and café will be coming to Southwood Country Park after Rushmoor Council agreed to earmark £126,000 for design and development.


The council’s cabinet, meeting on Tuesday 6th July, agreed the funding, which will include the cost of professional design fees, a planning application and the preparation of a final business case.


The addition of a visitor centre at the park, a Suitable Alternative Natural Greenspace (SANG), would be funded by up to £600,000 of developer contributions. Funding will come directly from the council until enough contributions are received by 2024. The project will look to use much of the existing buildings at Southwood to minimise the embodied carbon impact and costs.

Funding for the café will need to be paid for separately, so any expenditure would need to be based on a business case which demonstrates a return on investment via rent.


Recent Posts

See All

Residents and businesses are being encouraged to have their say as Test Valley Borough Council has today launched a public consultation on one of its most important plans. The authority is seeking the